De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kipvleugels in cola-marinade

Cola kip: als dit geen feestje op tafel is... Eveline deelt haar recept voor deze goddelijke kipvleugels.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kip cola

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Kip cola! Met dit recept maak je jouw kip sticky, zoet en ook een beetje pittig. En dat alles met een blikje cola!"

 

Bereidingswijze

Kipvleugels in cola-marinade

  1. Snijd de kip aan beide kanten 2 keer in. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de kip samen met de gember voor 2 minuten.

  2. Verhit olie in een koekenpan en bak hier in de szechuan-pepers voor circa 2 minuten. Voeg de kip en gember hier aan toe en bak goudbruin

  3. Voeg de oude en jonge sojasaus, sherry, oestersaus, kaneelstok, steranijs en cola toe. Doe de deksel op de pan, zet op middelhoog vuur en kook voor circa 7 minuten.

  4. Serveer de kip in een diep bord en garneer met lente-ui en sesamzaad.

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.