Pad thai eiernoedels
-
Meng de bloem met het zout, uienpoeder en knoflookpoeder in een kom. Voeg de eieren en het water toe en draai met een mixer met deeghaken of met je handen tot een zacht en soepel deeg. Dek af met een schone theedoek en laat 30 minuten rusten.
-
Verdeel het deeg in vier gelijke delen en draai door een pastamachine. Begin op de dikste stand en draai hem steeds iets dunner, net zolang tot er een superdun deeg ontstaat.
-
Bestuif de deegplak met wat extra bloem en haal deze door de dunste snijstand van de pastamachine om dunne noedels te maken. Zorg met wat extra bloem dat de noedels niet aan elkaar plakken.
-
Kook de eiernoedels voor 1 minuut in ruim kokend water.
Pad Thai Kai
-
Dep de tofu goed droog en snijd in blokjes. Snijd de kippendijen in blokjes. Snijd de bosui in grove stukken. Verhit een wok op hoog vuur.
-
Verwarm wat zonnebloemolie in de wok en voeg kip toe. Roerbak 5-7 minuten tot de kip gaar is. Schep uit de pan en roerbak nu de tofublokjes.
-
Voeg de gekookte eiernoedels, visbouillon, tamarinde, chilivlokken, suiker, vissaus, sap van een limoen en taugé toe en roerbak tot al het vocht is opgenomen in de noedels.
-
Voeg de bosui toe en bak kort mee. Schuif nu alle noedels naar een kant in de wok en breek een ei naast de noedels in de wok. Roer los met een spatel en draai de wok zodat er een omelet ontstaat. Wacht tot het ei bijna helemaal is gestold en schep dan de noedels op het ei. Vouw de omelet om de noedels heen en schep op een bord.
-
Hak de pinda’s. Serveer de pad thai khai met de Thaise basilicum, pinda’s, bosui en een partje limoen.
1 reactie