Stappenplan
-
Doe de chilisaus, boter en bruine basterdsuiker (en eventueel chilipoeder) in een steelpan. Breng aan de kook en laat ongeveer 1 minuut bubbelen. Haal van het vuur en zet opzij.
-
Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes.
-
Voeg de maizena, 100ml water, uienpoeder en een snuf zout toe aan een kom. Roer goed door tot er een dun beslag ontstaat. Doe het panko broodkruim in een andere kom.
-
Verwarm de frituur voor op 170°C. Haal de bloemkoolroosjes door het maizena beslag en paneer ze dan met het panko broodkruim. Frituur de bloemkoolroosjes tot ze goudbruin zijn en laat ze dan uitlekken op wat keukenpapier.
-
Maak de dipsaus door de mayonaise, griekse yoghurt te mengen met de gedroogde peterselie en een suf zout.
-
Verhit de chilisaus kort tot hij warm is. Doe de gefrituurde nuggets in een kom en giet hier de warme chilisaus overheen. Schep om tot de nuggets bedekt zijn. Serveer met de dipsaus.
0 reacties