Stap 1:
Meng het gist met wat van het water. Als je droge gist gebruikt, meng je dit door de bloem.
Stap 2:
Meng de bloem, meel, gist en het water. Kneed het geheel in circa 10-15 minuten tot een soepel en egaal deeg. Voeg het zout toe en kneed nog even door. Laat het deeg circa 2-4 uur rijzen.
Stap 3:
Verwarm de oven voor op de maximale temperatuur. Bak het brood circa 20 minuten in de oven (zonder tussentijds de oven te openen!). Verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden °C en bak het brood totdat de korst goudbruin is. Toscaans brood is krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.
TIP van Hugo:
Van dit Toscaanse brood kun je crostini’s maken. Snijd het brood in plakjes, beleg met jonge pecorino of mozzarella, druppel er een beetje (zelfgemaakte) truffelolie over en bestrooi met grof zeezout. Serveer het brood bij een lekkere antipasti-plank met gedroogde ham- en worstsoorten, olijven en kaasjes.
0 reacties