Lamsköfte
-
Snipper de rode ui en hak de knoflook en dille fijn. Snijd daarna de rode peper.
-
Meng het lamsgehakt met de rest van de ingrediënten. Kneed kort door totdat het een goed gebonden mengsel is. Zet 30 minuten weg in de koelkast om de smaken in te laten trekken.
-
Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm er worstjes van. Smeer in met olijfolie.
-
Grill de köfte op de barbecue tot ze een mooi grillstreepje hebben en gaar zijn.
pitabroodjes
-
Meng de bloem met het water en de gist en voeg er olijfolie aan toe. Meng door elkaar.
-
Kneed intensief voor zo’n 8 minuten tot een glad en soepel deeg. Dek het deeg af en laat een uur rijzen.
-
Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 5 gelijke stukken. Rol tot bollen en laat 10 minuten rusten.
-
Rol de bolletjes plat ter grootte van een cd en laat ze weer 10 minuten rusten.
-
Verwarm de oven tot 250 °C.
-
Bak de pita’s in 5 minuten gaar.
Tahindip
-
Meng de Griekse yoghurt met de tahin en voeg het sap van een halve citroen toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de dip over een grote schaal en laat in het midden ruimte voor de paprikasalade.
Geroosterde-paprikasalade
-
Verwarm de oven op 220 °C.
-
Doe de paprika’s met de knoflook en olijfolie in een ovenschaal. Rooster in de oven tot de paprika’s zwartgeblakerd zijn. Let op: dit kan heel snel gaan dus blijf erbij staan. Laat daarna afkoelen.
-
Verwijder de zwarte velletjes en zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes.
-
Snijd de uien in ringen en rooster het karwijzaad.
-
Meng de ui en karwij met de paprikarepen, sap van de citroen en breng het op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de paprikasalade over de tahindip.
-
Hak de munt grof en verdeel samen met de granaatappelpitten over de salade. Brokkel als laatst de feta over de schaal.
Sumaksaus
-
Hak de munt, knoflook en koriander fijn.
-
Meng de olijfolie met de sumak, knoflook, rasp en sap van de citroen en de honing. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.
-
Voeg de munt en koriander toe en meng goed door. Zet weg en laat minimaal 15 minuten rusten om de smaken in te laten trekken.
0 reacties