De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

havermout-perencrumble

De appelcrumble kennen we ondertussen al, maar heb je 'm ook al een geprobeerd met havermout en peren? Simpel en binnen 45 minuten op tafel.

15 min voorbereidingstijd
25 min (voor)bereidingstijd
Havermout-Peren Crumble

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De appel-perencrumble kennen we ondertussen al, maar heb je 'm ook al een geprobeerd met havermout? Simpel en binnen 45 minuten op tafel.

Bereidingswijze

Vulling
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter.

Stap 2:
Snijd de peer en de appel met schil in stukjes. Schep het gesneden fruit in de ovenschaal. Meng de rasp van de halve sinaasappel en het sap en het kaneelpoeder er 
doorheen.

Crumble
Stap 1:
Meng in een kom de havermout, meel, boter en de suiker en kneed het geheel tot kruimels. Strooi de kruimels over de vulling en strooi daarna de geschaafde amandelen eroverheen. Bak de crumble circa 25 minuten in de oven.

Rudolph’s tip:
Je kunt deze crumble prima koud eten maar warm is ‘ie het allerlekkerste. Vooral met een extra lepeltje zure room of een bolletje ijs erbij!

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Rudolphs Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker