Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Wrijf de gefermenteerde tofu glad in een ruime kom. Voeg de Chinese kookwijn, oestersaus, donkere sojasaus, lichte sojasaus en suiker toe en meng door.
-
Pel de knoflook en pers uit boven de marinade. Schil de gember en pers uit boven de marinade. Meng goed door.
-
Snijd de varkensnek in plakken van ca. 1 cm dik en wentel het door de marinade. Masseer de marinade in met je handen.
-
Rijg het gemarineerde vlees aan de satéprikkers en hang aan een rooster. Bak voor 40 minuten in de oven.
-
Bestrijk gebakken varkensvlees met met de honing. Snijd daarna in dunne plakjes.
-
Leg de char siu op een bord en bestrooi met sesamzaad. Snijd de bosui in dunne ringetjes en strooi over het vlees. Serveer eventueel met een klein scheutje sojasaus.
Meld je aan en praat mee