De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

char siu

Laat je verrassen door dit heerlijke Chinese gerecht met geroosterd en gemarineerd varkensvlees!

60 MIN
Eveline's Asian Favourites: Char Siu

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Char siu is een populair gerecht uit de Kantonese keuken. Het geheim van een goede char siu is de perfecte verhouding tussen de zoete en zoute smaken. Met mijn recept komt dat zeker wel goed.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Wrijf de gefermenteerde tofu glad in een ruime kom. Voeg de Chinese kookwijn, oestersaus, donkere sojasaus, lichte sojasaus en suiker toe en meng door.  

     

  3. Pel de knoflook en pers uit boven de marinade. Schil de gember en pers uit boven de marinade. Meng goed door.

    Wil je sneller klaar zijn? Gebruik dan kant-en-klare marinade voor char siu.

  4. Snijd de varkensnek in plakken van ca. 1 cm dik en wentel het door de marinade. Masseer de marinade in met je handen.

    Hoe langer je het vlees laat marineren, hoe beter de smaak wordt. Ik raad aan om de varkensnek minstens 1 uur afgedekt in de koelkast te laten marineren.

  5. Rijg het gemarineerde vlees aan de satéprikkers en hang aan een rooster. Bak voor 40 minuten in de oven.

    Je kan het vlees ook op een bakplaat bekleed met bakpapier bakken. Keer het dan halverwege de oventijd om. 

  6. Bestrijk gebakken varkensvlees met met de honing. Snijd daarna in dunne plakjes.

  7. Leg de char siu op een bord en bestrooi met sesamzaad. Snijd de bosui in dunne ringetjes en strooi over het vlees. Serveer eventueel met een klein scheutje sojasaus.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker