De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tortellini in tomaat-mascarponesaus met venkelsalade

Met dit recept maak je zelf tortellini gevuld met ricotta en pijnboompitten in een romige tomaat-mascarponesaus. Om af te maken: een frisse venkelsalade.

75 min. voorbereidingstijd
15 min. oventijd
60 min. wachttijd
Direct naar recept
Ramons BuitenKeuken- Tortelinni

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Heb je geen tijd om zelf tortellini's te maken? Gebruik dan verse ravioli of tortellini uit de winkel en maak alleen de tomaat mascarponesaus en salade."

Bereidingswijze

Tortellini

  1. Meng bloem, zout, eieren en olijfolie tot een glad en soepel deeg. Dek af en laat minimaal 1 uur rusten. 

  2. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol een beetje uit. Haal het deeg in delen door de pastamachine tot een dikte 5-6. Leg weg tot gebruik. 

  3. Snipper de ui en rooster de pijnboompitten. 

  4. Smelt de boter in een pan, voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. 

  5. Meng de ricotta met de pijnboompitten, de uien, de verse kruiden en breng het op smaak met zout en peper. Doe de vulling in een spuitzak en laat kort opstijven in de koelkast. 

  6. Leg de plakken pastadeeg op een bebloemd aanrecht. Verdeel met een rond stekertje het deeg in gelijke delen en houd genoeg ruimte vrij voor de vulling. 

  7. Spuit kleine dopjes van de vulling in het midden van de plakjes deeg.  

  8. Maak de randjes een beetje vochtig met een kwastje. Vouw het deeg dicht tot tortellini. Bewaar op een plankje met bloem. 

  9. Kook de tortellini in enkele minuten gaar.  

Tomaat-mascarponesaus

  1. Verwarm de oven tot 200 °C. 

  2. Doe de tomaten, knoflook (met schil) en tijm in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Rooster voor 15-20 min in de oven. 

  3. Verwarm een pan met een scheut olijfolie en knijp de tenen knoflook uit in de pan.  

  4. Voeg de tomaten en balsamicoazijn toe. Bak kort op hoog vuur.  

  5. Pureer de tomaten met een staafmixer. 

  6. Voeg de basilicum, oregano en mascarpone toe. Laat de saus 10 min op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.  

  7. Voeg de tortellini toe aan de saus. Meng goed door en laat nog enkele minuten pruttelen.  

  8. Seveer de tortellini in tomaat-mascarponesaus met verse kruiden en Parmezaanse kaas.  

Venkelsalade

  1. Snijd de venkel in plakjes met een Japanse mandoline. Verdeel over een schal. Bewaar het groen. 

  2. Verdeel de rasp en sap van de citroen over de venkel en verdeel de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 

  3. Schaaf de Parmezaanse kaas over de venkelsalade. Garneer met het groen. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.