Tortellini
-
Meng bloem, zout, eieren en olijfolie tot een glad en soepel deeg. Dek af en laat minimaal 1 uur rusten.
-
Verdeel het deeg in 4 stukken en rol een beetje uit. Haal het deeg in delen door de pastamachine tot een dikte 5-6. Leg weg tot gebruik.
-
Snipper de ui en rooster de pijnboompitten.
-
Smelt de boter in een pan, voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
-
Meng de ricotta met de pijnboompitten, de uien, de verse kruiden en breng het op smaak met zout en peper. Doe de vulling in een spuitzak en laat kort opstijven in de koelkast.
-
Leg de plakken pastadeeg op een bebloemd aanrecht. Verdeel met een rond stekertje het deeg in gelijke delen en houd genoeg ruimte vrij voor de vulling.
-
Spuit kleine dopjes van de vulling in het midden van de plakjes deeg.
-
Maak de randjes een beetje vochtig met een kwastje. Vouw het deeg dicht tot tortellini. Bewaar op een plankje met bloem.
-
Kook de tortellini in enkele minuten gaar.
Tomaat-mascarponesaus
-
Verwarm de oven tot 200 °C.
-
Doe de tomaten, knoflook (met schil) en tijm in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Rooster voor 15-20 min in de oven.
-
Verwarm een pan met een scheut olijfolie en knijp de tenen knoflook uit in de pan.
-
Voeg de tomaten en balsamicoazijn toe. Bak kort op hoog vuur.
-
Pureer de tomaten met een staafmixer.
-
Voeg de basilicum, oregano en mascarpone toe. Laat de saus 10 min op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg de tortellini toe aan de saus. Meng goed door en laat nog enkele minuten pruttelen.
-
Seveer de tortellini in tomaat-mascarponesaus met verse kruiden en Parmezaanse kaas.
Venkelsalade
-
Snijd de venkel in plakjes met een Japanse mandoline. Verdeel over een schal. Bewaar het groen.
-
Verdeel de rasp en sap van de citroen over de venkel en verdeel de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
-
Schaaf de Parmezaanse kaas over de venkelsalade. Garneer met het groen.
0 reacties