Koffiesiroop
-
Doe de koffie en suiker in een pan en breng aan de kook. Laat een paar minuten doorkoken tot alle suiker is opgelost. Zet apart tot gebruik.
Mascarponetopping
-
Roer de mascarpone los. Klop in een aparte kom het eigeel met de suiker tot een romige massa.
-
Spatel dit voorzichtig door de mascarpone heen en zet weg tot gebruik.
Tiramisu pancakes
-
Smelt 30 g roomboter en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Klop de eieren met de karnemelk los en voeg de gesmolten boter toe. Zeef de bloem, het zout en bakpoeder boven het eiermengsel en mix kort tot alles gemengd is. Dek af en laat het beslag 10 minuten rusten.
-
Smelt wat boter in een grote koekenpan. Giet kleine hoeveelheden beslag in de pan en bak de pancakes goudbruin. Schep halverwege om. Herhaal met de rest van het beslag.
-
Stapel de pannenkoeken op tot 4 torens. Trempeer de pannenkoeken met de koffiesiroop. Giet hier het mascarponemengsel overheen. Bestrooi met cacaopoeder en serveer direct.
0 reacties