1. Dep de tofu droog met keukenpapier. Snijd overlangs doormidden en prik in met een satéprikker. Schenk de sojasaus in een schaal en leg de tofu erin. Laat even marineren.
2. Breng een pan water aan de kook voor de noedels en kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
3. Doe de bloem in een diep bord. Schenk het kookvocht van de kikkererwten in een ander diep bord. Doe de panko in een derde bord.
4. Haal de tofu door de bloem, dan door het kikkererwtenkookvocht en druk tot slot in de panko. Haal nog een keer door het kikkererwtenvocht en de panko (=dubbel paneren).
5. Giet de noedels af en spoel koud.
6. Verhit een flinke laag olie in een pan met hoge rand.
7. Meng de gembersiroop met de sojasaus.
8. Frituur de tofusteak goudbruin en krokant in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
9. Verhit een scheut olie in een koekenpan en roerbak de kikkererwten krokant. Blus evt. af met een scheutje sojasaus. Haal uit de pan.
10.Verhit nog een scheutje olie in de pan en bak de sojabonen krokant. Voeg evt. een scheutje gembersiroop toe en laat karamelliseren.
11. Maak de noedels aan met de helft van de gembersojasaus.
12.Schep de noedels in kommen met de sojabonen, kikkererwten en zeewiersalade.
13.Snijd de tofusteak in plakken en leg in de kom. Leg er wat ingelegde gember op en bestrooi met sesamzaad. Lepel de laatste gembersojasaus erover.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties