De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shakshuka

Shakshuka is een simpel eenpansgerecht. Het recept bestaat ui gepocheerde eieren in tomatensaus met groenten en kruiden. Heerlijk als lunch of avondeten met een stuk brood. 

20 min kooktijd
Shakshuka

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

"Jij zoekt het recept voor beste, lekkerste shakshuka ooit? Zoek niet verder. Deze shakshuka is om je vingers bij af te likken en staat al in 20 minuten op tafel."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Pel en snipper de ui. Bak de ui met zout in olijfolie ongeveer 5 minuten.

  2. Snijd de knoflook en de groene peper fijn en de paprika in blokjes. Voeg de ras el hanout, knoflook, paprika en peper toe en bak weer 5 minuten.

  3. Doe het blikje tomatenblokjes erbij en vul het blikje voor de helft met water en giet erop. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Laat het aan de kook komen en laat 5 minuten pruttelen.

  5. Maak met een spatel kleine kuiltjes in de saus en breek hierin steeds een eitje. Gebruik 3 tot 6 eieren.

  6. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat 7 minuten op zacht vuur een geheel worden.

  7. Knip er wat korianderblaadjes overheen. Serveer met brood, pita of gewoon zo.

Wat is shakshuka?

Feitelijk is het niet meer dan gepocheerde eieren in tomatensaus met flink wat kruiden. Dit eenvoudige eenpansgerecht komt origineel uit Noord-Afrika en de Levante. Je spreekt het overigens precies zo uit als het er staat: shak-shu-ka. En het is dus vre-se-lijk lekker.

Miniatuur

Hoe maak ik originele shakshuka?

Een originele shakshuka bestaat uit eieren die gepocheerd worden in een tomatensaus met paprika, uien en knoflook. Deze saus wordt gekruid met komijn, paprikapoeder en koriander en wordt langzaam ingekookt.

Shakshuka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker