1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
2. Voor de Pesto: Doe de gedroogde tomaten en cashewnoten in de kom van de hakmolen. Rasp de kaas erboven. Voeg chilivlokken naar smaak toe. Pel de knoflook, voeg toe en pureer. Voeg evt. een klein scheutje water erbij.
3. Snijd de kipfilets overlangs open. Bestrooi met zout en peper. Bestrijk één kant van de kip met pesto en vouw dicht (zodat de kip is gevuld met de pesto). Verpak de kip in het spek en leg in een ovenschaal.
4. Zet de kip circa 20 minuten in de oven.
5. Breng een pan gezouten water aan de kook.
6. Laat de boter in een steelpan smelten. Pel en snijd de knoflook en voeg bij de boter. Laat zachtjes stoven tot de knoflook zacht is.
7. Was de spinazie, doe in een pan met aanhangend water en laat slinken. Laat eventueel uitlekken als er teveel vocht aan zit.
8. Kook de gnocchi tot ze gaan drijven of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het kokende water.
9. Haal de kip uit de oven. Laat heel even rusten.
10.Schep de spinazie en de gnocchi op de borden. Schenk de knoflookboter erover.
11.Snijd de kip in schuine plakken en leg bij de gnocchi en spinazie. Bestrooi met grof geraspte Parmezaanse kaas.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties