De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip met pesto en spek uit de oven

Kip met zelfgemaakte rode pesto en spek uit de oven is makkelijk en sneller klaar dan je denkt.

30 min (voor)bereidingstijd
Kip met pesto en spek uit de oven

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Kip met pesto en spek uit de oven is zó lekker dat het je nog zou verbazen hoe snel je het op tafel kan zetten. En dat terwijl je zelf rode pesto én knoflookboter maakt!

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Voor de Pesto: Doe de gedroogde tomaten en cashewnoten in de kom van de hakmolen. Rasp de kaas erboven. Voeg chilivlokken naar smaak toe. Pel de knoflook, voeg toe en pureer. Voeg evt. een klein scheutje water erbij.

3. Snijd de kipfilets overlangs open. Bestrooi met zout en peper. Bestrijk één kant van de kip met pesto en vouw dicht (zodat de kip is gevuld met de pesto). Verpak de kip in het spek en leg in een ovenschaal.

4. Zet de kip circa 20 minuten in de oven.

5. Breng een pan gezouten water aan de kook.

6. Laat de boter in een steelpan smelten. Pel en snijd de knoflook en voeg bij de boter. Laat zachtjes stoven tot de knoflook zacht is.

7. Was de spinazie, doe in een pan met aanhangend water en laat slinken. Laat eventueel uitlekken als er teveel vocht aan zit.

8. Kook de gnocchi tot ze gaan drijven of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het kokende water.

9. Haal de kip uit de oven. Laat heel even rusten.

10.Schep de spinazie en de gnocchi op de borden. Schenk de knoflookboter erover.

11.Snijd de kip in schuine plakken en leg bij de gnocchi en spinazie. Bestrooi met grof geraspte Parmezaanse kaas.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Matte Black Hakmolen 

Huilen bij het uien snijden én stinkende knoflookvingers is met deze handige tool van Russell Hobbs verleden tijd. Snijd tegelijkertijd een ui en een knoflook fijn met deze handige hakmolen, en je smaakmakers zijn klaar voor je heerlijke gerecht!

BEKIJK

hakmolen

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker