Sucuk-kruidenmix
-
Verwarm de oven voor op 100 °C.
-
Pel de knoflook en ui en snijd in stukken. Snijd de peper in stukken. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal fijn.
-
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak voor 60 minuten in de oven. Zet na een uur de oven iets open en laat het mengsel ongeveer 6 uur in de oven drogen. Het is belangrijk is dat het mengsel helemaal droog is.
-
Maal zodra het mengsel volledig afgekoeld is tot een poeder in de keukenmachine/koffiemolen.
Sucuk-chips
-
Schil de aardappelen en snijd in flinterdunne plakken op de mandoline/keukenmachine. Week voor 30 minuten in een grote kom met water en zout.
-
Verhit de frituur tot 170-180 °C. Dep de aardappelen goed droog. Bak de chips tot deze krokant en goudbruin zijn. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en bestrooi de chips direct met de sucuk-kruidenmix.
Citroendip
-
Snijd de peper fijn. Snijd de sucuk in kleine blokjes en bak in een koekenpan rondom goudbruin. Voeg nu de rode peper en panko toe en rooster het geheel tot alles goudbruin en krokant is.
-
Meng de yoghurt met de citroenrasp. Garneer met het sucuk-kruim en serveer de citroendip met de sucuk-chips.
0 reacties