De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sucuk-chips met citroendip

Zelf sucuk-chips maken? Chef Perry deelt zijn recept voor de lekkerste zelfgemaakte chips in het programma Guilty Pleasures.

360 min voorbereidingstijd
45 min (voor)bereidingstijd
Sucuk-chips met citroendip

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Sucuk is een droge gekruide worst die veel wordt gegeten in de Turkse keuken. Mijn gast, televisiepresentatrice Siham Raijoul, is gek op deze gekruide worst. Om die reden gaan wij hier samen chips van maken. In combinatie met de citroendip is dit gerecht perfect voor op de bank op vrijdagavond."

Meer Guilty Pleasures uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Sucuk-kruidenmix

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  2. Pel de knoflook en ui en snijd in stukken. Snijd de peper in stukken. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal fijn.

  3. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak voor 60 minuten in de oven. Zet na een uur de oven iets open en laat het mengsel ongeveer 6 uur in de oven drogen. Het is belangrijk is dat het mengsel helemaal droog is. 

  4. Maal zodra het mengsel volledig afgekoeld is tot een poeder in de keukenmachine/koffiemolen.

Sucuk-chips

  1. Schil de aardappelen en snijd in flinterdunne plakken op de mandoline/keukenmachine. Week voor 30 minuten in een grote kom met water en zout.

  2. Verhit de frituur tot 170-180 °C. Dep de aardappelen goed droog. Bak de chips tot deze krokant en goudbruin zijn. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en bestrooi de chips direct met de sucuk-kruidenmix.

Citroendip

  1. Snijd de peper fijn. Snijd de sucuk in kleine blokjes en bak in een koekenpan rondom goudbruin. Voeg nu de rode peper en panko toe en rooster het geheel tot alles goudbruin en krokant is.

  2. Meng de yoghurt met de citroenrasp. Garneer met het sucuk-kruim en serveer de citroendip met de sucuk-chips.

Wat is sucuk?

"Sucuk is een droge en gekruide worst die veel wordt gegeten in de Turkse keuken. Meestal wordt de worst gemaakt van rundvlees. Ik weet dat mijn collega Karsu er net zo dol op is als mijn gast Siham. Ze gebruikt het regelmatig in haar recepten."

Sucuk

Hoe lang kan je zelfgemaakte kruidenmixen bewaren?

"In een goed afgesloten (weck)pot kan je zelfgemaakte kruidenmixen zo’n 3 maanden bewaren. Kruidenmixen kan je vaak alleen maar maken in grotere hoeveelheden. In dit recept gebruik ik lang niet alles wat ik heb gemaakt. Gelukkig gaat lang mee als je het goed afsluit."

weckpot

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker