Voorbereiding
-
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de rijst wanneer deze klaar is in een magnetronschaal en bewaar afgedekt in de koelkast.
Afmaken
-
Warm de rijst op in de magnetron voor 4 minuten op 600 watt.
-
Verwarm een grillpan voor. Breng de moten zalm op smaak met wat peper en zout. Grill de zalm op matig vuur. Draai de zalm pas om in de pan als deze voor meer dan de helft roze is gekleurd. Als de zalm is omgedraaid kan hij na 1 à 2 minuten uit de pan.
-
Schil ondertussen voor de salade de mango en snijd in reepjes. Snijd de bosui in ringen. Snijd de rode biet in blokjes. Meng de biet, mango en bosui met de wittewijnazijn, olijfolie en honing en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kropsla en meng door de bietensalade.
-
Snipper een halve sjalot voor de snelle dillesaus. Snijd een half bosje dille fijn. Meng 3 eetlepels Griekse yoghurt met de sjalot en dille. Voeg daarna een eetlepel olijfolie en wat citroensap toe en meng goed door.
-
Serveer de zalm op de rijst samen met de bietensalade en de dillesaus.
0 reacties