Zweedse kruidencake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en snipper de sjalot. Pluk
en hak de kruiden. Verhit de boter in een pan en fruit het sjalotje en de
kappertjes circa 3 minuten. Laat afkoelen. Meng met een garde de bloem, volkorenmeel
en het bakpoeder. Meng in een andere kom de eieren met de karnemelk, olie,
kruiden en de gebakken sjalot en kappertjes. Breng op smaak met een beetje zout
en wat versgemalen peper. Roer beide mengsels door elkaar. Vet het bakblik in
en bekleed met bakpapier en schenk het beslag erin. Bak de cake in circa 30 minuten
goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.
Topping
Pluk en hak de kruiden. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Meng
samen met de kruiden door de crème fraîche. Breng op smaak met wat versgemalen
peper.
Cocktailgarnalen
Meng de mayonaise met de tomatenketchup, cognac, whisky tot een saus. Roer
de garnalen door met de saus.
Noorse salade
Pluk en halveer de blaadjes van de little gem. Pel en snijd de rode ui
in dunne ringen. Meng de little gem met de rode ui en de kappertjes.
Opmaak
Smeer de topping op de knäckebrödjes. Verdeel de gerookte zalm over de
roomkaastopping. Verdeel de cocktailgarnalen en de saus over de topping en verdeel
daarover de salade. Snijd de helft van de kruidencake in kleine blokjes en
verdeel over het knäckebröd. Garneer met dille.
Tip: Serveer de andere helft van de kruidencake bij bijvoorbeeld een soep of een salade.
0 reacties