1. Maak de shiitakes schoon en snijd in plakken.
2. Bereid de rijst in de rijstkoker: was de rijst, doe in de kom van de rijstkoker, zodat de rijst net onderstaat. Dek af en zet aan. Of kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
3. Verhit een scheut olie in de koekenpan en bak de shiitakes. Breng op smaak met zout. Haal uit de pan en laat iets afkoelen.
4. Maak de saus: Verwarm een scheut sesamolie met een scheut neutrale olie in een pannetje. Voeg de tomatenpuree toe en laat zachtjes bakken (ontzuren).
5. Haal ondertussen de shiitakes uit de koekenpan.
6. Voeg de suiker, appelciderazijn en 150 ml water bij de tomatenpuree. Schil (evt. met de achterkant van een lepel) en rasp de gember boven de pan. Breng aan de kook en laat 5-10 minuten zachtjes koken.
7. Klop de eieren los in een kom. Voeg de doperwten en gebakken shiitakes erbij. Snijd het bovenste groen van de bosuien en bewaar voor garnering. Snijd de overige bosuien in ringen en voeg toe aan het ei. Breng op smaak met zout en peper.
8. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en laat rustig bakken. Klap de omelet dubbel in de pan, bak nog even, tot de binnenkant nog net zacht is.
9. Snijd het achtergehouden bosui-groen in schuine ringetjes
10. Leng het maïszetmeel met een scheutje water aan en bind de saus ermee af, als deze te vloeibaar is. 11.Verdeel de foe yong hai over de borden. Lepel wat van de saus erover, bestrooi met bosui en geef de rijst erbij.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
1 reactie