Kipstoof met tomaat en oregano
-
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Breng de kippendijfilets op smaak met zout en peper. Schenk er een scheut olijfolie overheen en wrijf de kip ermee in.
-
Bak de kip in circa 3 minuten per kant goudbruin. Pel ondertussen de sjalotjes en snijd anderhalve sjalot in halve ringen. Snipper de overgebleven halve sjalot fijn en zet apart. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
-
Haal de kip uit de pan en zet apart. Bak in dezelfde pan de halve ringen sjalot lichtbruin.
-
Voeg de knoflook en ansjovis toe aan de pan. Bak circa 1 minuut, tot de ansjovis gesmolten is en blus af met de tomaten. Breek de grote tomaten met je pollepel. Pluk de oreganoblaadjes van 4 takjes en doe in de pan.
-
Doe de kip terug in de pan en haal even goed door de saus. Zet op een laag pitje en laat circa 20 minuten zachtjes stoven tot de kip helemaal gaar is.
-
Maak ondertussen de salade: Meng de gesnipperde sjalot met de Dijonmosterd, citroensap, zout en peper. Giet al kloppend met een garde druppelsgewijs de olijfolie erbij, zodat je een gebonden vinaigrette krijgt. Klop de honing erdoor.
-
Was de sla en doe de bladeren in een grote kom. Scheur evt. grote bladeren in stukken. Meng met de vinaigrette. Doe over op een serveerschaal.
-
Verdeel de kip met saus over diepe borden. Snijd het brood en leg bij de kip. Pluk de blaadjes van de laatste takjes oregano en strooi over het gerecht. Maal er evt. nog wat peper over. Serveer met de sla.
Meer lekkere gerechten proberen? Bekijk hier meer lekkere recepten. Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties