Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar in water met zout. Hak voor de remouladesaus de augurken fijn. Hak de kruiden fijn. Pureer de augurken en kruiden met de yoghurt, mayonaise, mosterd, zout en peper. Splits 1 ei, de dooier hiervan wordt niet gebruikt.
Hak in de keukenmachine de vis met de curry madras, het eiwit, zout, peper fijn. Vorm 12 staafjes/sticks van het mengsel. Laat evt. iets opstijven in de koelkast. Klop de overige eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord, meng hier wat zout en peper door. Doe het paneermeel in weer een ander diep bord.
Haal de vissticks eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de paneermeel. Bewaar tot het bakken in de koelkast. Haal de peultjes af en snijd ze in ragfijne reepjes. Blancheer de peultjes 1-2 minuten en spoel ze direct koud. Verwarm de melk.
Giet de aardappels af en pureer ze met een pureestamper. Meng de melk, boter en mosterd erdoor. Breng lekker op smaak met zout en peper. Schep de peultjes door de puree. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de vissticks in porties in 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
0 reacties