Spitskoolcurry
- Breng een pan met het water, kokosmelk en steranijs aan de kook.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Voeg de currypasta toe en bak circa 2 minuten. Schenk het kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de rijst met de deksel op de pan op laag vuur circa 9 minuten.
- Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng in een kom de kip met het kerriepoeder, een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip in circa 4 minuten goudbruin.
- Snijd de spitskool in vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in grove repen. Voeg de spitskool en de kip toe aan de rijst en kook circa 6 minuten mee.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Snijd de koriander grof.
- Roer de bosui, de helft van de koriander, boter en de cashewnoten door de rijst en breng de rijst op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verwijder de steranijs.
Serveren
- Verdeel de spitskoolcurry over borden en strooi de resterende koriander erover.
Fan van spitskool? Doe hier meer inspiratie op met onze lekkere spitskool recepten.
0 reacties