24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Spinaziesoep met geitenkaas

Rating 3/5

Brood

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rooster het brood in de oven, op een met bakpapier beklede bakplaat, 7 minuten.


Eieren

  • Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in circa 8 minuten hard.
  • Giet ze af en laat ze schrikken met koud water. Pel de eieren en snijd in stukken.


Spinaziesoep

  • Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in circa 3 minuten goudbruin.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
    Pluk de blaadjes koriander, houd deze apart voor de garnering en hak de steeltjes fijn.
  • Bak een kwart van de spinazie tot deze geslonken is, schep in een kom en herhaal dit tot alle spinazie gebakken is.
  • Verhit een scheutje olie in de pan van de spinazie en fruit de ui, knoflook en stelen van de koriander circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met komijnpoeder en peper.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. 
  • Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Verdeel de soep over de borden, verkruimel de geitenkaas erover en verdeel de blaadjes koriander, pijnboompitjes en ei over de soep.
  • Rooster de sneetjes boerenbrood en serveer bij de soep.
Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Evert te Pas