De websites van 24Kitchen maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Spinaziesoep met geitenkaas

Rating 0/5

Brood

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rooster het brood in de oven, op een met bakpapier beklede bakplaat, 7 minuten.


Eieren

  • Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in circa 8 minuten hard.
  • Giet ze af en laat ze schrikken met koud water. Pel de eieren en snijd in stukken.


Spinaziesoep

  • Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in circa 3 minuten goudbruin.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
    Pluk de blaadjes koriander, houd deze apart voor de garnering en hak de steeltjes fijn.
  • Bak een kwart van de spinazie tot deze geslonken is, schep in een kom en herhaal dit tot alle spinazie gebakken is.
  • Verhit een scheutje olie in de pan van de spinazie en fruit de ui, knoflook en stelen van de koriander circa 2 minuten. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met komijnpoeder en peper.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. 
  • Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Verdeel de soep over de borden, verkruimel de geitenkaas erover en verdeel de blaadjes koriander, pijnboompitjes en ei over de soep.
  • Rooster de sneetjes boerenbrood en serveer bij de soep.
Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Evert te Pas