De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalmburgers met spinaziepesto en avocado

Deze zalmburgers met spinaziepesto en avocado uit het programma De Frisse Start smaken echt verrukkelijk en zijn ook nog eens verantwoord. Wat wil je nog meer!?

30 min (voor)bereidingstijd
Zalmburgers met spinaziepesto en avocado

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zalmburgers

Snijd de zalm in stukken en zet afgedekt een kwartiertje in de diepvries. Maal de ijskoude zalmstukken in de keukenmachine tot gehakt (geen puree). Pel en snijd ¼ van de ui fijn en de rest in ringen.  Meng het zalmgehakt met de fijngesneden ui, 1-2 theelepels citroenrasp, een scheutje citroensap, een drupje olijfolie, zeezout en peper. Vorm er 4 hamburgers van. Leg ze tot gebruik in de koelkast.

Spinaziepesto

Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Pluk, was en droog de spinazie. Pel de knoflook. Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine een handvol spinazie, Parmezaanse kaas, de knoflook, 80 ml olijfolie, 1-2 theelepels citroenrasp en het sap van een halve citroen grof. Breng de pesto op smaak met zout en peper. 

Maak de overige spinazie en rode uienringen aan met een scheutje olie en citroensap, zout en peper. Verhit een grillpan of -plaat en rooster de zalmburgers om en om in 4-5 minuten per kant goudbruin en medium gaar.

Pel en snijd de avocado in plakken. Snijd de broodjes open. Beleg ze met spinaziesalade, avocado, een zalmburger en lepel er wat van de pesto op.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker