De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indiase curry met flatbread

Deze Indiase curry met flatbread en mangochutney is ontzettend lekker en ziet er prachtig uit.

30 min voorbereidingstijd
40 min (voor)bereidingstijd
Veganistische recepten: Indiase curry

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Deze Indiase curry met flatbread en mangochutney is ontzettend lekker en ziet er prachtig uit. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190˚C.
  2. Meng de bloem, zout, het water en het karwijzaad. Kneed tot een soepel deeg, maak er een bal van en laat rusten onder een vochtige doek.
  3. Snijd het groen van de bloemkool. Prik de kruidnagels in de bloemkool, bestrooi met zout, besprenkel met olie en rooster in de oven in 30-45 minuten mooi bruin en gaar. Geen oven? In de Multicooker kun je de groentes ook roosteren.
  4. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes. Verhit een scheut olie in de multicooker of een pan en fruit de ui, knoflook en wortel. Vijzel en meng de specerijen voor de garam massala. Voeg 2 el garam massala toe en bak zachtjes mee (=myoteren).
  5. Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten erbij en zoveel water zodat ze onderstaan. Laat de groenten in ca. 30 minuten gaar stoven.
  6. Verdeel de deegbal in 6 stukken, rol deze uit met een deegroller. Bak in een koekenpan in een heel klein scheutje olie het flatbread gaar. Leg het brood in een mand onder een doek.
  7. Schep de curry in een groot bord of grote schaal. Strooi de granaatappelpitten erover. Leg de bloemkool in het midden. Bestrooi met fijngesneden kaffir limoen of geraspte limoenschil, geraspte gemberwortel, blaadjes koriander en druppel er wat olijfolie en limoensap overheen.
  8. Eet de curry met het flatbread en mangochutney en evt. mango op siroop.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

 

Good to go Multicooker

Geen zin om lang in de keuken te staan? Met deze handige Multicooker van Russell Hobbs tover je de lekkerste gerechten in een handomdraai op tafel. De tool bevat maar liefst 8 veelzijdige kookfuncties dus of je nou een stukje vis met groenten wilt stomen, een makkelijke pasta wilt bereiden of extra wilt uitpakken met één van deze heerlijke curry-gerechten - met de Multicooker kan het allemaal!

Russell Hobbs

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker