- Verwarm de oven voor op 190˚C.
- Meng de bloem, zout, het water en het karwijzaad. Kneed tot een soepel deeg, maak er een bal van en laat rusten onder een vochtige doek.
- Snijd het groen van de bloemkool. Prik de kruidnagels in de bloemkool, bestrooi met zout, besprenkel met olie en rooster in de oven in 30-45 minuten mooi bruin en gaar. Geen oven? In de Multicooker kun je de groentes ook roosteren.
- Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes. Verhit een scheut olie in de multicooker of een pan en fruit de ui, knoflook en wortel. Vijzel en meng de specerijen voor de garam massala. Voeg 2 el garam massala toe en bak zachtjes mee (=myoteren).
- Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten erbij en zoveel water zodat ze onderstaan. Laat de groenten in ca. 30 minuten gaar stoven.
- Verdeel de deegbal in 6 stukken, rol deze uit met een deegroller. Bak in een koekenpan in een heel klein scheutje olie het flatbread gaar. Leg het brood in een mand onder een doek.
- Schep de curry in een groot bord of grote schaal. Strooi de granaatappelpitten erover. Leg de bloemkool in het midden. Bestrooi met fijngesneden kaffir limoen of geraspte limoenschil, geraspte gemberwortel, blaadjes koriander en druppel er wat olijfolie en limoensap overheen.
- Eet de curry met het flatbread en mangochutney en evt. mango op siroop.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties