De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Winters pannetje met rode kool, krieltjes, saucijsjes, appel en venkel

Lekker opwarmen met dit winterse pannetje met rode kool en saucijsjes!

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Winters pannetje met rode kool, krieltjes, saucijsjes, appel en venkel

Bereidingswijze

Verwarm een flinke braadpan op laag vuur en laat hierin de boter smelten. Snipper de ui en fruit deze in de boter tot de snippers doorzichtig zijn en beginnen te geuren. Voeg het laurierblad toe samen met het venkelzaad en bak twee minuten mee.

Snijd de venkel in dunne plakjes en voeg toe aan het ui mengsel, samen met de rode kool en kaneel. Smoor de groenten gedurende 5-10 minuten, totdat ze iets zachter beginnen te worden. Bak ondertussen in een koekenpan met een scheutje olijfolie de saucijzen aan alle kanten goudbruin (ze hoeven niet gaar te zijn).

Was de appel, snijd in grove stukken (zoals voor een appeltaart) en voeg toe aan het koolmengsel samen met 50 ml water en de rozijnen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes erover en top met de gebakken saucijzen. Doe deksel op de pan, zet op laag vuur en laat 10-15 minuten zo staan, totdat de groenten & krieltjes beetgaar zijn.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Lekker en gemakkelijk te bereiden!
Cairi Stevens
13-02-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.