De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sinaasappel-yoghurttaart

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Sinaasappel-yoghurttaart

Bereidingswijze

Yoghurtmousse
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Meng de yoghurt met de poedersuiker. Knijp de gelatine uit en los met aanhangend water op in een pan. Meng er een beetje yoghurt door. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Voeg toe aan het yoghurt –gelatinemengsel, meng vervolgens door de resterende yoghurt en spatel de opgeslagen room erdoor. Schep de mousse in een spuitzak met glad spuitmondje en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de springvorm in.
Smelt de boter.
Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain marie schuimig.
Meng de eidooiers door het eiwit.
Spatel de bloem en de boter door het eimengsel en schenk het beslag in de springvorm.
Bak het beslag in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en haal hem uit de vorm.

Garneren
Spuit de yoghurtmousse in een spiraalvorm op de cake. Snijd de schil van de sinaasappels en snijd de segmenten eruit. Knijp de uitgesneden sinaasappel uit en meng de abrikozenjam erdoor. Dompel de partjes sinaasappel in de jam en schik ze op de mousse. Bestrooi met pistachepitjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.