De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shoarmataart

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder, kurkuma en het zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 1 uur rusten in de koelkast.

60 min voorbereidingstijd
120 min kooktijd
Shoarmataart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder, kurkuma en het zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 1 uur rusten in de koelkast.

Vulling
Pel en snijd de uien in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes en de kool in fijne repen. Snijd de kip in stukjes en maal met de shoarmakruiden tot een grof gehakt. Spatel er de room en het ei door. Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Kneed het overige deeg bij elkaar en rol opnieuw uit tot een plak. Bestrooi de bodem met de couscous, verdeel daarover de witte kool, de helft van de kip, de uien, de paprika, de rode kool, de rest van de kip en de geraspte kaas. Leg de rest van het uitgerolde deeg op de vulling en druk de kanten goed in elkaar. Snijd het deksel op enkele plaatsen in zodat de stoom kan ontsnappen en versier de taart met de restjes deeg. Bestrijk het deeg met het mengsel van eidooier en room en bestrooi met het sesamzaad. Bak de taart in circa 50 minuten goudbruin en gaar.

Knoflooksaus
Pel en hak de knoflook en meng met de mayonaise en de Turkse yoghurt. Pluk en hak de koriander en meng door de yoghurt. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker