De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Salade met gestoomde aubergine

Snijd de aubergines in dikke plakken en stoom ze 10 minuten op 100°C. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pel en snijd de ui in ringen. Kook granaatappelsap en grenadine tot een siroop. Leg de plakken aubergine op een schaal en laat ze afkoelen.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Salade met gestoomde aubergine

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in dikke plakken en stoom ze 10 minuten op 100°C. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pel en snijd de ui in ringen. Kook granaatappelsap en grenadine tot een siroop. Leg de plakken aubergine op een schaal en laat ze afkoelen. Verdeel de blokjes tomaat en uiringen over de aubergine. Lepel de siroop over de salade, snijd de limoen door en knijp boven de salade uit. Verwijder de zaadjes uit de peper, snijd hem in ringetjes en strooi ze over de salade. Pel en snijd de knoflook fijn en strooi de knoflook over de salade. Hak de kruiden fijn en haal de pitjes uit de granaatappel. Garneer de salade met de de kruiden en de granaatappelpitjes. Rooster het pitabrood, breek in stukjes en serveer ze op de salade.

Dit recept komt uit de aflevering over Dubai van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.