De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rotterdamse maasstroompjes

Meng de witte basterdsuiker door de boter tot de suiker is opgelost. Meng de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Rasp de citroen en meng de rasp door het deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.

45 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Rotterdamse maasstroompjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Maasstroompjes
Meng de witte basterdsuiker door de boter tot de suiker is opgelost. Meng de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Rasp de citroen en meng de rasp door het deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.

Amandelspijs
Maal de suiker met de amandelen en het eiwit fijn tot amandelspijs. Het spijs moet te rollen zijn. Als het te hard is voeg dan een beetje eiwit toe. Is het te zacht voeg dan extra amandelen of suiker toe. Rol 2 gelijke pillen van het amandelspijs.

Verwarm de oven op 180 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een rechthoek. Leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de pillen op het deeg. Meng de eidooier met de room en klop even los. Bestrijk de plak met het eidooiermengsel. Bak het deeg in 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd de plak deeg direct uit de oven in rechthoeken van 8x6 centimeter.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker