De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pulled pork van de bbq

Tijd om de BBQ af te stoffen! Zo maak je deze heerlijke pulled pork van de BBQ.

30 min voorbereidingstijd
800 min wachttijd
pulled pork bbq street

Een recept van

BBQstreet

BBQStreet 2023

"Als je pulled pork wil gaan maken kan je het beste gebruik maken van zogenaamde meatclaws. Hiermee pull je het vlees makkelijker uit elkaar dan met een vork en het zorgt ook voor een andere structuur, dit heeft uiteindelijk ook invloed op de smaak."

Bereidingswijze

Pulled pork bereiden

  1. Verwijder eventuele dikke en harde stukken vet van de varkensschouder met een mesje. Wrijf vervolgens de hele schouder in met appelciderazijn en bestrooi royaal met zout.  

  2. Maak ondertussen de BBQ gereed voor indirect grillen en breng deze naar 110-115 °C. 

    Om de temperatuur op ongeveer 110-115 °C te houden moet je de luchtschuiven van de BBQ goed afstellen. 

  3. Plaats de varkensschouder op de BBQ, houd de temperatuur van de BBQ goed in de gaten en vul indien nodig houtskool en/of briketten bij.

  4. Na circa twaalf uur moet de kerntemperatuur van het vlees 87 °C zijn. Haal de schouder pas van de BBQ als het deze temperatuur heeft. Laat de schouder een kwartier rusten op een warme plek.  

  5. Verwijder het schouderblad en trek met twee vorken het vlees los. 

Carolina vinegar BBQ sauce

  1. Maal de chilivlokken en de zwarte peper fijn. 

  2. Meng alle ingrediënten voor de BBQ sauce in een steelpan. Breng kort aan de kook tot de suiker is gesmolten. Laat helemaal afkoelen.

  3. Serveer de BBQ sauce met de pulled pork.  

Waarom hoort bij pulled pork een kerntemperatuur van 87 °C?

Als de temperatuur lager is dan kan je het vlees niet goed genoeg uit elkaar trekken. Ook wel pullen genoemd.  

kerntemperatuur

Hoe lang kan ik mijn zelfgemaakte BBQ-saus bewaren?

Je kan de BBQ-saus enkele weken bewaren in een goed afgesloten weckpot of fles in de koelkast. Let op dat de saus helemaal is afgekoeld voordat je het overgiet in de fles. 

BBQ-saus

Hoe maak je Pulled pork marinade?

Deze variant van pulled pork maak je door het vlees in te smeren met appelciderazijn. Na het pullen meng je het vlees met een Carolina vinegar BBQ sauce van azijn, basterdsuiker, ketchup en tabasco.

Miniatuurvoorbeeld

Wat is lekker bij pulled pork?

Een lekker bijgerecht voor pulled pork is een zomerse salades, mais van de BBQ, aardappelsalade of mac and cheese. Ook heerlijk bij taco's of een zachte brioche.

marokkaanse aardappelsalade

Welk vlees is het beste voor pulled pork?

Procureur is het beste vlees voor pulled pork. Dit is de nek/schouder van het varken en wordt in Amerika een 'boston butt' genoemd. Andere opties zijn de varkensschouder of schenkel.

pulled pork bbq street

Hoeveel pulled pork per persoon?

De hoeveelheid pulled pork hangt van hoe je het het gaat eten. Voor een hoofdgerecht inclusief een bijgerecht reken je 200 gram vlees per persoon. Als voor- of bijgerecht is 125 gram voldoende.

Pulled pork trek

Hoe lang moet pulled pork op een kamado?

Wil je pulled pork low and slow bereiden, leg je 'm op laag vuur zo'n 16 uur op de BBQ. Dit geldt voor zowel een normale gasbarbecue als een Weber, Kamado of Green Egg.

kamado schoonmaken

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker