De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappelsalade

Snijd de gekookte aardappels en augurken in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn.

15 MIN
Aardappelsalade

Een recept van

Mounir Toub

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de gekookte aardappels en augurken in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de gesneden ingrediënten met een scheut augurkenvocht, yoghurt en de mayonaise. Breng de salade eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker