De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mounir Toub

Chef
Specialiteiten
Arabische keuken
Inspiraties
Mijn moeder, kookboeken, liefdevolle makers
Favoriete ingrediënten
Seizoensjuweeltjes gecombineerd met specerijen, zoals ras el hanout en gemberpoeder
Favoriete recept
Kipbastilla
Mounir Toub recent

Waar kun je mij van kennen?

Van je favoriete kookchannel 24Kitchen, waarvoor ik Makkelijke Maaltijd, Grenzeloos Koken, Mounirs Marokko, Mounirs Kookschool en Van Ramadan tot Suikerfeest heb mogen maken. Ook ben ik regelmatig te zien in kookprogramma’s voor omroep MAX, en loop je door de boekhandel dan kun je zomaar een van mijn zes kookboeken spotten. En reis je af naar het zuiden? Dan kun je mij in Eindhoven tegenkomen, waar ik met én voor dak- en thuislozen kook.

Waarom ben ik gaan koken?

‘Het maakt mij niet uit wat je gaat studeren. Als het maar eerlijk werk is, je er later je gezin van kunt onderhouden en als je er maar gelukkig van wordt,’ waren de woorden van mijn vader toen ik in het examenjaar van de mavo zat. Ik was vijftien jaar toen ik mijn diploma haalde en had nog geen recht op studiefinanciering. Mijn vader kon de maandelijkse kosten voor het openbaar vervoer niet betalen, dus ik moest wel een vervolgopleiding in mijn woonplaats Eindhoven zoeken. Van de vier opleidingen die ik wel zou willen volgen, werd gelukkig de koksopleiding in Eindhoven aangeboden. En zo besloot ik om kok te worden. 

Daarna heb ik samengewerkt met sterrenchefs als Robert Kranenborg en Margo Reuten, maar bovenal ben ik geschoold door mijn moeder. Ik kan wel zeggen: koken is mij met de ‘mamlepel’ ingegoten.  In al mijn herinneringen aan vroeger – waar ik een warm en liefdevol gevoel van krijg – speelt eten een prominente rol. Ik vind het heerlijk om de authentieke Arabische keuken te combineren met fusion. Nét even anders dan mijn moeder dat doet, maar altijd bomvol smaak.

Welke maak ik voor 24Kitchen?

Makkelijke Maaltijd, Grenzeloos Koken, Mounirs Marokko, Mounirs Kookschool en Van Ramadan tot Suikerfeest

Mijn recepten

  • Beghrir - duizend-en-één-gatenpannenkoek

    Deze duizend-en-één-gatenpannenkoekjes zijn een lust voor het oog en zo lekker: probeer ze eens uit.

    voorbereidingstijd 15 min
    wachttijd 60 min
    Een recept van Mounir Toub
    Mounir Toub recent
  • Marokkaanse aardappelsalade

    Een marokkaanse aardappelsalade maak je met aardappelen, mayonaise, rode ui en een flinke bos koriander. Volg hier het basisrecept!

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Mounir Toub
    Mounir Toub recent
  • Mama’s salade

    Deze frisse komkommersalade met paprika en ui is het ideale bijgerecht. Het werkt bij stoven, in een pita, of als lichte salade bij de barbecue. 

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Mounir Toub
    Mounir Toub recent
  • Aardappelsalade

    Een simpele aardappelsalade maken? Probeer dit recept met 5 ingrediënten die je waarschijnlijk al in de koelkast hebt staan. 

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Mounir Toub
    Mounir Toub recent
Toon alle recepten van Mounir Toub

Mijn programma's

  • Mounirs Kookschool
    Mounirs Kookschool

    In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

  • Zomersmaken
    Zomersmaken

    Geen tijd om de Zin in de Zomer Special te kijken? Check dan Zomersmaken, de korte variant van de special. Heerlijk genieten, zodat je elke dag je portie wereldse inspiratie kunt opdoen. 

  • van Ramadan tot Suikerfeest
    van Ramadan tot Suikerfeest

    Ramadan is een periode van vasten waarin je niet eet en drinkt van dageraad tot zonsondergang.

  • 24Christmas
    24Christmas

    Niets is zo gezellig als de maand december met al haar feestdagen.

  • Food Recycle
    Food Recycle

    Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

  • Grenzeloos Koken
    Grenzeloos Koken
    Op vakantie in je eigen keuken? Onze culinaire reisleiders inspireren je met de heerlijkste recepten vanuit de hele wereld.

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.