De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pompoen-lasagne in één pan

Met deze pompoenlasagne uit één pan zet je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel. De romige pompoensaus en gesmolten mozzarella maken het onweerstaanbaar.

10 min. voorbereidingstijd
60 min. oventijd
Direct naar recept
Pompoen lasagne

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Wil je wat extra pit? Vervang dan de mozzarella door gorgonzola!"

Bereidingswijze

Pompoen lasagne

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  2. Snijd de ui en de pompoen door midden. Verwijder de pitten uit de pompoenhelften.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ui en de pompoenhelften over de bakplaat. 

  4. Rooster dit 45 minuten in de oven. 

  5. Pureer de pompoen glad samen met de ui, ricotta en het water.

  6. Schenk de pompoensaus in een lage ovenbestendige pan en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. 

  7. Verwarm de saus en breek de lasagnevellen in stukken in de saus en roer goed door. Doe de deksel op de pan en laat dit 10 minuten garen.

  8. Scheur de mozzarella in stukken over de lasagne samen met de salie en zet zonder deksel 15 minuten in de oven. Haal uit de oven wanneer de kaas is gesmolten en een goudbruin korstje heeft. 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.