Meng de suiker en bruine suiker met elkaar. Meng de boter, pindakaas en de suiker tot een egale massa. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de eieren los met het vanillemerg, bakpoeder en zout. Meng de eiermassa door het pindakaasmengsel en meng de bloem erdoor tot een deeg. Rol het deeg, tussen 2 vellen bakpapier, uit tot een rechthoek van 15 millimeter dik en snijd de rechthoek in 4 gelijke rechthoeken. Vries de plakken circa 10 minuten in.
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bestrijk 3 plakken deeg met een dun laagje bosbessenjam en stapel ze op elkaar. Eindig met de laatste onbestreden plak deeg. Leg de koekplaat circa 15 minuten in de vriezer. Snijd in plakken van 15 millimeter dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Tip: Je kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daar met je duim een kuiltje in drukken. Vul het kuiltje met een beetje jam en bak de koekjes in circa 25 minuten af in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
0 reacties