De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

peanutbutter & jellykoekjes

40 min kooktijd
Peanutbutter & jellykoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Meng de suiker en bruine suiker met elkaar. Meng de boter, pindakaas en de suiker tot een egale massa. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de eieren los met het vanillemerg, bakpoeder en zout. Meng de eiermassa door het pindakaasmengsel en meng de bloem erdoor tot een deeg. Rol het deeg, tussen 2 vellen bakpapier, uit tot een rechthoek van 15 millimeter dik en snijd de rechthoek in 4 gelijke rechthoeken. Vries de plakken circa 10 minuten in.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bestrijk 3 plakken deeg met een dun laagje bosbessenjam en stapel ze op elkaar. Eindig met de laatste onbestreden plak deeg. Leg de koekplaat circa 15 minuten in de vriezer. Snijd in plakken van 15 millimeter dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Je kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daar met je duim een kuiltje in drukken. Vul het kuiltje met een beetje jam en bak de koekjes in circa 25 minuten af in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker