Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water, maar giet hem 1 minuut eerder dan aangegeven af. Vang een kopje van het kookwater op. Controleer intussen de vongole en geef open exemplaren een tik – als ze dan niet dichtgaan moet je ze weggooien. Trek de ’nduja in stukjes in een grote, koude koekenpan met antiaanbaklaag, giet er 1 eetlepel olijfolie bij, zet de pan op matig vuur en laat de ’nduja smelten terwijl je de peterselie (met steeltjes en al) fijnhakt. Roer het grootste deel van de peterselie met de vongole en rosé door de gesmolten worst en leg een deksel op de pan. Als het goed is gaan de schelpjes na 3 of 4 minuten open – blijf de pan regelmatig schudden, neem hem van het vuur en gooi schelpen die na die tijd nog steeds dicht zijn weg.
Hussel de uitgelekte pasta met een scheutje van het kookwater door de schelpen en laat de pan nog 1 minuut op het vuur staan. Maak de pasta zo nodig op smaak met zeezout en zwarte peper. Schep de borden vol, sprenkel er een beetje extra vergine olijfolie over, bestrooi met de rest van de peterselie en ga meteen aan tafel.
© 2017 Jamie Oliver
Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.
1 reactie