De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta della nonna (oma’s pasta)

Een authentiek pastagerecht met courgette, tonijn en mozzarella. Dit gerecht wordt geserveerd met een salade van tomaatjes, tonijn en kappertjes.

30 min kooktijd
Pasta della nonna (oma’s pasta)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pasta
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de courgettes en snijd in plakken van circa 0,5 centimeter. Pel en halveer een derde van de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en knoflook in 3 minuten goudbruin. Schep de courgettes uit de pan. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde koekenpan. Pel en pers de knoflook uit. Fruit de knoflook met de kappertjes en voeg de courgette toe. Pluk en hak de peterselie fijn en roer door de courgette. Laat de tonijn uitlekken en roer door de courgette. Halveer de snoeptomaatjes, voeg toe en gaar 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de mozzarella in blokjes. Roer de pasta door de saus en roer de blokjes mozzarella erdoorheen zodat ze beginnen te smelten.

Salade
Pel en snipper de ui. Halveer de snoeptomaatjes. Laat de tonijn uitlekken. Pluk en hak de peterselie. Meng de ui, tomaten, peterselie, kappertjes en tonijn door elkaar en druppel de balsamicoazijn en olijfolie erover. Halveer de limoen en breng de salade op smaak met het sap van een halve limoen, een beetje zout en peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker