- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snijd de chorizo in stukken en doe met een scheut olie in de pan.
- Pel de ui en snijd in halve ringen en doe bij de chorizo in de pan. Bak circa 2 minuten zodat de olie uit de chorizo en in de uien trekt.
- Giet en spoel de bonen af, pluk de blaadjes van de oregano. Voeg samen met 500 gram cherrytomaten toe aan de pan. Breng op smaak met een snuf zout en peper. Meng goed en bak in de oven circa 20 minuten, tot de tomaatjes zacht zijn maar nog wel vorm houden.
- Haal de pan uit de oven zodat de ovenschotel iets kan afkoelen. Maak het brood ondertussen licht nat en bak nog even knapperig in de oven.
- Maak ondertussen de vinaigrette: Doe de azijn en mosterd in een grote kom en klop langzaam de olijfolie erdoor tot de vinaigrette dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de overgebleven cherrytomaatjes met de sla erdoor.
- Verdeel de chorizo over de borden samen met de sla. Scheur het brood in grove stukken en serveer bij het gerecht.
Een makkelijk eenpansgerecht: Spaanse ovenschotel van bonen en chorizo.
0 reacties