Mexicaanse pannenkoeken
-
Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in ruim water in circa 5 minuten gaar. Giet de aardappels af, laat 5 minuten afkoelen en pureer de aardappel met een pureestamper.
-
Spoel de mais schoon en laat goed uitlekken. Snijd de paprika in kleine blokjes. Meng in een kom de karnemelk, meel, bakpoeder, eieren, paprika, mais, cheddar, zoete-aardappelpuree en de nootmuskaat tot een beslag. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schenk een beetje beslag in de pan. Bak de pannenkoek om en om in circa 5 minuten gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.
Guacamole
-
Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn. Hak het komijnzaad grof.
-
Maak de avocado’s schoon en prak fijn met een vork. Voeg toe aan een kom. Halveer de limoen en knijp het sap uit boven de geprakte avocado.
-
Meng de rode peper, knoflook, een scheut olijfolie en komijnzaad door de geprakte avocado en breng op smaak met zout en peper.
Serveren
-
Snijd de cherrytomaten in kwarten of halveer ze. Besmeer de pannenkoekjes met de guacamole. Beleg met plakjes kipfilet, cherrytomaten en rucola.
0 reacties