De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Meloenvlaai met mascarpone

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Meloenvlaai met mascarpone

Bereidingswijze

Vlaaideeg
Verwarm de melk tot handwarm. Haal de pan van het vuur en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem. Strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje de boter, suiker, eidooier en het melk-gistmengsel. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rijzen.

Mascarponevulling
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit. Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en pers het sap uit boven de mascarpone. Meng citroenrasp, het vanillemerg en de poedersuiker door de mascarpone. Roer één voor één de eieren en als laatste de bloem erdoor.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Vet de vlaaivorm in en bekleed met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Snijd de rest van het deeg van de rand. Verdeel de mascarponevulling over de bodem en bak de vlaaibodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar. 


Meloentopping
Verwijder de pitjes uit de meloensoorten. Boor met een parisienneboor bolletjes uit de meloen en verdeel over de vlaaibodem. Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de meloenbolletjes ermee. Garneer met fijngehakte munt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.