De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta

Rooster het komijnzaad kort in een hete koekenpan. Snijd de koriander fijn. Pel en rasp de teentjes knoflook. Meng dit alles door elkaar en roer er een scheut olijfolie en het sap van een citroen door. Snijd het lamsvlees in grove blokjes en kneed de marinade erdoorheen.

50 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta

Bereidingswijze

Mechaoui
Rooster het komijnzaad kort in een hete koekenpan. Snijd de koriander fijn. Pel en rasp de teentjes knoflook. Meng dit alles door elkaar en roer er een scheut olijfolie en het sap van een citroen door. Snijd het lamsvlees in grove blokjes en kneed de marinade erdoorheen. Marineer het vlees minimaal een half uur. Veeg het teveel aan kruiden van het vlees en rijg het vlees aan spiesen. Gril het vlees circa 10 minuten om en om op een hete grill of barbecue.

Serveer met extra komijnzout (vijzel daarvoor wat komijnpoeder met zout).

Köfte
Verwarm de grillpan. Snijd de peterselie en koriander grof. Rasp de citroen. Pel en snijd de ui en knoflook grof. Mix de ui met de knoflook, peterselie, koriander, komijn, paprikapoeder, citroenrasp en –sap in een keukenmachine of met de staafmixer fijn tot een gladde pasta. Breng op smaak met een beetje zout. Kneed de pasta door het lamsgehakt. Vorm met vochtige handen köfte om de satéstokjes en gril ze in circa 10 minuten om en om gaar.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.