Marshmallowspekjes
Week de gelatine in koud water. Klop het eiwit met een klein beetje suiker tot stijve pieken. Breng het water met de rest van de suiker aan de kook. Voeg met een natte lepel de glucose toe en kook de siroop tot 121 ºC. Schenk de siroop voorzichtig bij het eiwit en blijf kloppen tot het schuim lauwwarm is. Verwarm de gelatine met aanhangend water in een pan tot de gelatine opgelost is. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het eiwitschuim. Bekleed een vakvorm met plasticfolie. Meng de poedersuiker met de maïzena en bestuif de bakvorm ermee.
Schenk de helft van het marshmallowmengsel in de schaal. Meng het bietenpoeder en het bietensap door de andere helft van het marshmallowmengsel tot het egaal roze is. Giet de roze massa over de witte massa. Bestrooi met een beetje van het poedermengsel. Laat de marshmallows op kamertemperatuur circa 12 uur opstijven.
Haal de marshmallow uit de vorm. Bestuif nogmaals met het poedermengsel en snijd de marshmallows met een warm en nat mes in spekjesvorm. Hussel de spekjes door het poedermengsel.
Meld je aan en praat mee