De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Manuela’s

Laat je verrassen door deze veelzijdige lekkernij!

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Manuela’s

Bereidingswijze

Soezen
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Breng in een pan water, melk, boter en zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door. Laat afkoelen en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit 32 soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Frangipane
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Roer de boter luchtig, voeg het spijs toe en roer glad. Voeg het ei toe en roer nog even stevig door.

Vet de vormpjes in. Rol het harde wenerdeeg tot circa 5 millimeter dikte uit en bekleed er de ingevette vormpjes mee. Verdeel de frangipane in de met deeg beklede vormpjes tot iets onder de rand. Bak de taartjes in circa 25 minuten gaar.

Limoncello-vulling Klop de room met de suiker stijf en spatel de limoncello erdoor. Schep de room in een spuitzak met een gladde spuitmond. Vul de soesjes met de limoncello-vulling. Gebruik 4 soezen per gebakje.

Garnering
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de pijnboompitten in circa 10 minuten goudbruin. Rasp de citroen en bewaar de rasp. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Meng de poedersuiker en de kurkuma al roerend door het citroensap. Schep het glazuur in een cornetje of spuitzak en spuit enkele lijnen glazuur over de gebakjes. Garneer met de pijnboompitten, citroenmelisse, rode besjes en de achtergehouden citroenrasp.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.