1. Optioneel: Begin met het flatbread als je dit zelf maakt: Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, zout en de yoghurt. Kneed het in ongeveer 5 minuten tot een elastisch deeg. Dek af en laat circa 15 minuten rusten.
2. Verwijder de schil en pitjes van de meloen en snijd in stukken. Doe in een kom met de hele tomaten. Pel de knoflook en rasp erboven. Pureer de tomaten, meloen en knoflook met de staafmixer.
3. Haal de korsten van het brood en scheur in stukken. Voeg toe en pureer. Breng de gazpacho op smaak met zout, peper en sherryazijn.
4. Laat tot ijskoud afkoelen in de diepvries. Of zet in de koelkast als je tijd hebt om de gazpacho goed te koelen.
5. Verwarm de oven voor op 230 °C of hoger voor het zelfgemaakte deeg of op 210 ˚C voor het kant-en-klare flatbread.
6. Snijd de gerookte kip in plakjes. Doe de ricotta in een bakje. Boen de citroen, rasp de schil boven de ricotta, breng op smaak met peper en zout, roer door. Snijd de 3 tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
7. Neem het Libanese brood of verdeel het flatbreaddeeg in 4 porties. Rol het deeg zo dun mogelijk uit.
8. Bestrijk het deeg of het flatbread dun met het ricottamengsel. Beleg met de artisjok en gerookte kip. Rasp er nog wat citroenschil over en besprenkel met een scheutje chili-olie. Leg op de met bakpapier beklede plaat.
9. Bak het flatbread 3-5 minuten in de hete oven, tot het brood krokant als een pizzabodem is. Bak de pizza van het zelfgemaakte deeg 5-10 minuten. Scheur de basilicumblaadjes.
10. Lepel de soep in kommen, leg de basilicum erop. Schenk er wat chili-olie over. Bestrooi met peper en zout.
11.Verdeel de tomaat en basilicum over de gebakken pizza’s. Besprenkel met chili-olie en bestrooi met een snuf zout. Serveer de pizza’s met de gazpacho.
Benieuwd naar meer? Bekijk meer makkelijke recepten. Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties