De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Madeleines

Wie kent deze schelpvormige cakejes nou niet? Madeleines zijn een regelrechte klassieker en als je ze hebt gemaakt, begrijp je direct waarom. 

30 min. voorbereidingstijd
10 min. oventijd
120 min. wachttijd
Direct naar recept
madeleines

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"Madeleines zijn zoet, zacht en hebben het liefst op het randje net dat kleine krokante korstje. Extra leuk: je maakt het met ingrediënten die je waarschijnlijk al in de voorraadkast hebt staan."

Bereidingswijze

Madeleines

  1. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Laat het rustig smelten terwijl je af en toe roert. 

  2. Wacht tot de melkdeeltjes goudbruin kleuren en de boter nootachtig ruikt. Haal de beurre noisette van het vuur en laat afkoelen tot gebruik.

  3. Klop de eieren met de suiker tot een lichte, lintachtige consistentie. Zeef er daarna de bloem en de bakpoeder door. 

  4. Voeg de, melk, vanille-extract, honing en zout toe en mix goed door. Rasp de citroen en voeg de rasp toe.

  5. Voeg al kloppend de gesmolten boter toe en mix tot een glad beslag. 

  6. Giet het madeleinebeslag in een spuitzak en laat minimaal 2 uur (maar het liefst een hele nacht) rusten in de koelkast.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Vet de bakvorm in met de roomboter. Bestrooi met de bloem en klop het te veel aan bloem eruit.

  9. Spuit de madeleinevormpjes tot ¾ vol met beslag. Bak de madeleines 8 minuten in de voorverwarmde oven en serveer ze warm.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

heerlijke madeleines en super snel gemaakt
Walther Hasselo
22-12-2024
Al meerdere keren gemaakt, ook met de kleinkinderen, en iedereen is er gek op.
Goed recept en goede uitleg.
Cees de Lange
29-04-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.