Madeleines
-
Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Laat het rustig smelten terwijl je af en toe roert.
-
Wacht tot de melkdeeltjes goudbruin kleuren en de boter nootachtig ruikt. Haal de beurre noisette van het vuur en laat afkoelen tot gebruik.
-
Klop de eieren met de suiker tot een lichte, lintachtige consistentie. Zeef er daarna de bloem en de bakpoeder door.
-
Voeg de, melk, vanille-extract, honing en zout toe en mix goed door. Rasp de citroen en voeg de rasp toe.
-
Voeg al kloppend de gesmolten boter toe en mix tot een glad beslag.
-
Giet het madeleinebeslag in een spuitzak en laat minimaal 2 uur (maar het liefst een hele nacht) rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Vet de bakvorm in met de roomboter. Bestrooi met de bloem en klop het te veel aan bloem eruit.
-
Spuit de madeleinevormpjes tot ¾ vol met beslag. Bak de madeleines 8 minuten in de voorverwarmde oven en serveer ze warm.
2 reacties
Goed recept en goede uitleg.