Lolliekoekjes
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de suiker, het vanillemerg, het ei en de boter. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed daarna circa 3 minuten goed door tot een egaal deeg. Kneed door helft van het deeg de cacaopoeder. Rol zowel het lichte als het donkere deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Bestrijk het donkere deeg met het eiwit en leg het witte deeg erop. Rol het deeg op en verpak in plasticfolie. Laat het deeg circa 30 minuten rusten in koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Snijd het deeg in plakken van circa 1 centimeter. Verdeel de deegplakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Steek een lolliestokje in de zijkant van de deegplakken. Bak de lolliekoekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
40 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties