De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Langzaam gegaarde grootkopkarper met Chinese gerookte worst en rode wijnbouillon

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Langzaam gegaarde grootkopkarper met Chinese gerookte worst en rode wijnbouillon

Bereidingswijze

  • Snijd de wortels en bleekselderij in stukken. Pel en hak de uien fijn.
  • Verhit in een hete wok een beetje arachideolie, de wortels, bleekselderij en uien.
  • Snijd de gerookte worst in blokjes, voeg toe aan de wok en bak circa vijf minuten.
  • Hak de knoflook fijn en snijd de vleestomaten in stukjes. Voeg de knoflook, vleestomaten, een scheutje rode wijn en wat Chinese laurierblaadjes toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de hele vis in de borrelende saus.
  • Vul de wok met ongeveer 1 liter water.  Dek af en laat circa 2 uur zachtjes koken.
  • Haal voorzichtig de vis uit de pan en leg in een serveerschaal, laat de saus zachtjes inkoken.
  • Giet de saus over de vis en garneer met gehakte peterselie.

Kiran Jethwa, bekend van Tales from the Bush Larder, zoekt opnieuw het avontuur op. Hij reist naar ongerepte gebieden in onder andere Bolivia, China, Nepal en Bangladesh voor bijzondere ingrediënten. Hij proeft alles uit de lokale keukens, hoe vreemd de ingrediënten of gerechten ook zijn en kookt zelf op de meest avontuurlijke plaatsen.

Zijn recepten vind je per aflevering vanaf maandag ook op onze website.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.