De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Citroenkip met dragonaardappels uit de airfryer

Deze heerlijk kip maak je supermakkelijk in de airfryer. Chef danny deelt zijn verrassende recept.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Citroenkip airfryer

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze heerlijk kip maak je supermakkelijk in de airfryer. Chef danny deelt zijn verrassende recept.

Bereidingswijze

Citroenkip met dragonaardappels 
Stap 1: 
Verwarm de airfryer voor op 180 ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. 

Stap 2: 
Doe de kippendijen in een kom en rasp en pers de citroenen er boven uit. Voeg de kerriepoeder en peper en zout toe en marineer circa 30 minuten. 

Stap 3: 
Doe de aardappels in de airfryer. Voeg een scheutje olie en de dragon toe. Meng goed door. Doe het rooster in de airfryer en verdeel hier de kippendijen over. Bak in circa 20 minuten gaar en krokant.  

Bleekselderij-appelsalade 
Stap 1: 
Meng de mayonaise met de mosterd. Was de bleekselderij, schil met de dunschiller de draden en snijd de stelen in kleine blokjes. Schil de appels en snijd ook in blokjes. Snijd de bosuitjes in fijne ringen.  

Stap 2: 
Voeg de bleekselderij, appelblokjes en bosuiringetjes toe aan de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de nootjes boven de salade en meng goed door. Serveer met citroenkip en dragonaardappels.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Een nieuw programma! In Every day fry-day laat chefkok Danny Jansen elke werkdag zien hoe makkelijk en snel je heerlijke gerechten uit de bekende airfryer kunt maken. 

Danny Everyday fry-day

Hét beste uit de aarde, het makkelijkst in de keuken en het lekkerst op het bord: de oer-Hollandse piepers van CêlaVíta. Met de aardappelen van CêlaVíta til je elk gerecht naar een hoger niveau! De uitgesproken aardse-smaak is kenmerkend voor de aardappelen met het welbekende blauwe etiket. Voeg de pieper toe aan je gerecht en ontdek een nieuwe smaakbeleving.

logo-celavita.png

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.