De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

skirtsteak taco’s van de bbq

Zin in taco's? In Buitengewoon BBQ laat Pitmaster X zien hoe je deze smaakvolle skirtsteak taco's bereidt.

90 min voorbereidingstijd
20 min wachttijd
Skirtsteak taco’s van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Deze prachtige gevulde taco's zijn een echte smaakexplosie."

Bereidingswijze

Inside skirt steak

  1. Bestrijk de skirt steak met olijfolie.  

  2. Bestrooi met barbecuekruiden, komijn en oregano.  

  3. Druk de kruiden aan en laat de steak rusten in de koelkast. 

  4. Grill de steak op 150 °C tot een kerntemperatuur van 56 °C. Laat daarna rusten. 

    Hoe lang het duurt voordat een een inside skirt steak een kerntemperatuur heeft van 56 °C op 150 °C is afhankelijk van de dikte. Het kan 10-30 minuten duren. Houd vooral je kernthermometer in de aanslag. 

Tortilla’s

  1. Meng maismeel met rundervet tot grove kruimels.  

    Vervang dit ingrediënt dan door roomboter. 

  2. Voeg warm water toe en kneed in 5 minuten tot een soepel deeg. Laat 10-20 minuten rusten. 

  3. Maak balletjes van het deeg ter grootte van een golfbal. Druk plat in een tortilla-pers. 

  4. Bak de tortilla’s circa 30 seconden per kant op een hete plancha 

  5. Houd warm tot gebruik. 

    Dat geeft helemaal niets. Dan kan je kant-en-klare mini-tortilla's gebruiken.  

Knoflookdip

  1. Hak de peterselie en bieslook fijn. Rasp de knoflook. 

  2. Meng de peterselie, bieslook, knoflook, mayonaise, azijn, suiker, zout en peper tot een smeuïge dip. 

Salsa

  1. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de chipotlepeper fijn. 

  2. Fruit ui en knoflook in olijfolie.  

  3. Voeg fijngesneden chipotle, tomatenpuree, kruiden en tomatenpulp toe.  

  4. Laat circa 10 minuten inkoken tot een salsa. 

Serveren

  1. Rasp de kaas. Snijd de skirt steak in plakjes. Snijd de koriander in partjes, rode ui in ringen. Hak de koriander grof door. 

  2. Smelt een beetje kaas op een tortilla op de grill. Smelt de kaas op de grill.  

  3. Beleg de tortilla met plakjes steak, salsa, knoflookdip, koriander, rode ui en besprenkel met limoensap. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker