Inside skirt steak
-
Bestrijk de skirt steak met olijfolie.
-
Bestrooi met barbecuekruiden, komijn en oregano.
-
Druk de kruiden aan en laat de steak rusten in de koelkast.
-
Grill de steak op 150 °C tot een kerntemperatuur van 56 °C. Laat daarna rusten.
Tortilla’s
-
Meng maismeel met rundervet tot grove kruimels.
-
Voeg warm water toe en kneed in 5 minuten tot een soepel deeg. Laat 10-20 minuten rusten.
-
Maak balletjes van het deeg ter grootte van een golfbal. Druk plat in een tortilla-pers.
-
Bak de tortilla’s circa 30 seconden per kant op een hete plancha.
-
Houd warm tot gebruik.
Knoflookdip
-
Hak de peterselie en bieslook fijn. Rasp de knoflook.
-
Meng de peterselie, bieslook, knoflook, mayonaise, azijn, suiker, zout en peper tot een smeuïge dip.
Salsa
-
Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijd de chipotlepeper fijn.
-
Fruit ui en knoflook in olijfolie.
-
Voeg fijngesneden chipotle, tomatenpuree, kruiden en tomatenpulp toe.
-
Laat circa 10 minuten inkoken tot een salsa.
Serveren
-
Rasp de kaas. Snijd de skirt steak in plakjes. Snijd de koriander in partjes, rode ui in ringen. Hak de koriander grof door.
-
Smelt een beetje kaas op een tortilla op de grill. Smelt de kaas op de grill.
-
Beleg de tortilla met plakjes steak, salsa, knoflookdip, koriander, rode ui en besprenkel met limoensap.
0 reacties