Bereiding
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Prik met een vork rondom gaatjes in de aubergines. Leg op een bakplaat en rooster aan beide kanten voor ongeveer 10 minuten.
Stap 2:
Pel en snipper de uien. Snijd de tomaten in blokjes en de lamshaas in kleine stukjes.
Stap 3:
Verhit de olie in een diepe koekenpan en fruit hierin de uien. Voeg het vlees toe en bak rondom goudbruin. Voeg vervolgens de tomaten en het gekookte water toe en laat op laag vuur 30 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 4:
Halveer de aubergine. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd fijn.
Stap 5:
Verhit een steelpan en voeg de boter en bloem toe. Roer dit door met een garde totdat het één geheel is. Haal van het vuur en voeg de aubergine hieraan toe en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6:
Serveer het aubergine-mengsel op een diep bord en schep de lamshaas erbovenop. Garneer met verse kruiden als peterselie of basilicum.
0 reacties