De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamshaas met geroosterde aubergine

Hünkar beğendi is een klassiek gerecht met aubergine en lamshaas. Letterlijk betekent Hünkar Beğendi "De Sultan bewonderde het". Wij begrijpen wel waarom dit gerecht deze naam heeft gekregen. 

15 min voorbereidingstijd
50 min (voor)bereidingstijd
lamshaas

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Hünkar beğendi is een klassiek gerecht met aubergine en lamshaas. Letterlijk betekent Hünkar Beğendi "De Sultan bewonderde het". Wij begrijpen wel waarom dit gerecht deze naam heeft gekregen. 

Bereidingswijze

Bereiding 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 220 °C. Prik met een vork rondom gaatjes in de aubergines. Leg op een bakplaat en rooster aan beide kanten voor ongeveer 10 minuten.  

Stap 2: 
Pel en snipper de uien. Snijd de tomaten in blokjes en de lamshaas in kleine stukjes.  

Stap 3: 
Verhit de olie in een diepe koekenpan en fruit hierin de uien. Voeg het vlees toe en bak rondom goudbruin. Voeg vervolgens de tomaten en het gekookte water toe en laat op laag vuur 30 minuten zachtjes doorkoken.  
 
Stap 4: 
Halveer de aubergine. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd fijn.  

Stap 5: 
Verhit een steelpan en voeg de boter en bloem toe. Roer dit door met een garde totdat het één geheel is. Haal van het vuur en voeg de aubergine hieraan toe en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper. 

Stap 6: 
Serveer het aubergine-mengsel op een diep bord en schep de lamshaas erbovenop. Garneer met verse kruiden als peterselie of basilicum.

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker