De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

koekjes uit sète

Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de witte wijn, zonnebloemolie, suiker en het vanillemerg in een mengkom. Rasp de schil van de citroen. Meng bakpoeder, zout en citroenrasp door de bloem.

30 MIN
Koekjes uit Sète

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de witte wijn, zonnebloemolie, suiker en het vanillemerg in een mengkom. Rasp de schil van de citroen. Meng bakpoeder, zout en citroenrasp door de bloem. Roer het droge mengsel door het natte mengsel tot het samenkomt. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het deeg uit tot een pil en verdeel in gelijke stukjes. Rol de stukjes deeg tot kleine stokbroodvormpjes met dunne uiteinden. Wentel de koekjes door de suiker en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een kleine inkeping in elk koekje. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker