Stap 1:
Verwarm de oven voor op 225 ºC.
Stap 2:
Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en leg op een bakplaat met de bolle kant naar boven. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Zet de bakplaat in de oven en laat in circa 25 minuten de paprika blakeren.
Stap 3:
Haal de paprika uit de oven en schep de zwartgeblakerde paprika in een bakje. Dek het bakje af met aluminiumfolie en laat een half uur staan. Haal daarna het folie eraf en haal het velletje van de paprika. Snijd de paprika in repen.
Stap 4:
Breng de kippendijen op smaak met zout, peper, ras el hanout en de gerookt-paprikapoeder en wrijf goed in. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de gemarineerde kippendijen om en om goudbruin. Haal uit de pan en bewaar op een bord.
Stap 5:
Pel de uien en snijd in halveringen. Snijd de sucuk in hele kleine blokjes. Rasp de citroen en pers het sap eruit.
Stap 6:
Bak de ui en sucuk 5 minuten op laag vuur tot de ui glazig is. Blus af met het citroensap en de kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg de harissa, rasp van de citroen, geroosterde paprika, tomatenblokjes, olijven en de koriander toe en meng met elkaar.
Stap 7:
Schil de zoete-aardappel en snijd in kleine blokjes. Verdeel door de saus. Leg de kippendijen boven op de saus en dek de pan af met een deksel. Breng aan de kook en laat circa 15 minuten op laag vuur pruttelen tot de kip en de zoete-aardappel gaar zijn.
Stap 8:
Haal de deksel van de pan en plaats de pan nog circa 5 min in de voorverwarmde oven.
Serveer het gerecht op een grote schaal.
Ontdek hier alle andere recepten uit De Grootste Kookclub van Nederland
0 reacties