Soep
-
Snijd de prei in ringen, de bleekselderij in blokjes, de knoflook fijn en de appel in blokjes. Spoel de borlotti-bonen schoon.
-
Smelt de boter in een pan en bak de tomatenpuree circa 1 minuut.
-
Voeg de knoflook, prei en de bleekselderij toe en bak nog circa 2 minuten.
-
Voeg de kastanjes, borlotti-bonen, tijm, appel en de bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken.
Croutonsterren
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Steek uit het brood 4 mooie sterren met behulp van een stersteker.
-
Rooster de broodsterren circa 6- 8 minuten in de oven.
Afmaken soep
-
Verwijder de takjes tijm en pureer de soep met een staafmixer glad.
-
Zeef de soep dan door een fijne bolzeef voor een extra gladde soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de salie fijn.
-
Verdeel de soep over kommen. Schep een lepel crème fraîche erop en strooi de fijngesneden salie eroverheen. Serveer de croutonsterren ernaast.
0 reacties